Slipp håndverkeren inn.

Her hos Hydraulisk Sprenging prøver vi å drive bedriften vår så normalt som mulig. Flere kunder er usikker på om man kan bruke håndverkere i disse tider, men selv med dagens Corona-tiltak er dette fullt mulig.

- Det er ikke farlig å la håndverkere gjøre oppdrag hjemme hos deg, men det er viktig at begge parter tar de nødvendige forholdsreglene for å unngå smitte, sier Nelfo-direktør Ove Guttormsen.

NELFO: 5 råd for å gjennomføre håndverkstjenester.

Hydraulsk Sprenging #1 Hydraulsk Sprenging #2 Hydraulsk Sprenging #3 Hydraulsk Sprenging #4

Spørsmål? Spør oss!

Hvordan virker hydraulisk sprenging?

Hydraulisk sprenging er sprenging ved å tilføre høyt hydraulisk trykk, slik at fjellet til slutt sprekker. Trykket påføres fjellet i hull som man borer på utvalgte steder. Steinen sprekker kontrollert, og man kan stoppe når som helst. Hydraulisk sprenging kalles også bergsplitting eller fjellsplitting.

Bergsplitting er mindre effektivt enn sprengninger med tradisjonelt sprengstoff, men det er langt sikrere. Siden det ikke medfører noe eksplosjon, kan man bore tett inntil bygninger og inni bygninger.

– Grunnen til at folk ønsker å få utført hydraulisk sprenging, er gjerne at de har en knaus eller fjellnabb i hagen. Den vil de ha vekk, men de kan ikke benytte tradisjonelle metoder. Endel private bruker gjerne trollkraft eller lignende, og venter på steinen skal sprekke. Dette er tidkrevende, og gir gjerne ikke ønskede resultater, sier John Magne Midtun.

Bor du i Vestland fylke? Da kan vi hjelpe deg.

Vi har jobbet innen byggebransjen i mange år, og Hydraulisk Sprenging er en egen avdeling i Flesland Flis AS. Vi er de samme folkene som nå tilbyr hydraulisk sprenging/kiling og vi kommer uforpliktene på befaring.

Be om videobefaring